Cum sa amenajezi un dormitor copii odihnitor?

 

Un dormitor copii este camera în care copiii petrec cel mai mult timp din viata,chiar daca nu suntem constienti de asta. De aceea, unui spatiu atât de important trebuie sa-i acordam atentie pe masura.
Pentru ca dormitorul lor sa fie unul confortabil, relaxant si odihnitor este esential sa te ocupi cu atentie de amenajarea lui. Iata câteva dintre regulile pe care sa le respecti:

Alege culori relaxante

Culorile ne afecteaza starea emotionala, psihica si chiar fizica. De exemplu, stiai ca rosul are capacitatea de a-ti creste tensiunea sanguina? Nu este de mirare ca reprezinta pasiunea, dar si furia. Pentru ca dormitorul în care copilul îsi petrece cel putin opt ore în fiecare noapte sa fie cadrul ideal pentru somn, este necesar sa alegi pentru decorarea si amenajarea lui nuante relaxante, care ofera o stare de bine. Alege în special culori pale, naturale, precum albastru deschis, verde crud, culoarea lemnului, crem sau nuante pastelate de mov, galben, oranj etc.
Este foarte important sa eviti nuantele puternice de rosu, galben, oranj sau pe cele de tip neon.

Evita imprimeurile puternice

Tapetul, draperiile sau perdelele cu motive îndraznese si contrast puternic între culori sunt stimuli vizuali care pot afecta somnul. Va adormi mult mai greu, iar imprimeurile puternice va agrava insomnia. Alege motive delicate, în culori neutre, care nu sunt foarte vizibile în semiîntuneric.

Foloseste draperii groase

Lumina care patrunde în dormitor pe timpul noptii, mai ales daca ai stâlpi de iluminat în dreptul ferestrei sau daca locuiesti pe o sosea intens circulata, poate întârzia în fiecare noapte ciclul de somn. Atunci când amenajezi un dormitor copii, nu uita sa instalezi draperii, storuri sau jaluzele care pot bloca lumina din exterior. Copilul va putea, în acest fel, sa se odihneasca foarte bine si în timpul zilei. La geamuri are nevoie de draperii, spun decoratorii, în nuante de verde sau albatru, culori care predispun la somn. De altfel, arata studiile, acestea sunt culorile ideale pentru un dormitor copii în care sa se odihneasca bine. Daca veti decora si aceasta camera ca si cum v-ati afla undeva lânga malul marii, alb cu albastru, deja aveti premisele unei nopti odihnitoare, pentru nazdravanul vostru. Peretii dormitorului nu trebuie sa fie plini de culori sau tablouri, ci cât mai austeri, ca somnul sa se instaleze rapid.

Un artificiu benefic este sa puneti între podea si perete colante care imita iarba. Într-o camera cu mult alb, dar si cu albatru, ar fi si o solutie estetica. În plus, e o imagine ideala în fata careia copilul sa adoarma. Dupa ce închide ochii, ati putea face un exercitiu benefic cu el – sugerati-i sa-si imagineze ca este pe o pajiste verde si alearga…

Pozitionarea patului este esentiala

De la acest aspect ar trebui sa porneasca amenajarea oricarui dormitor. Patul nu trebuie pus niciodata cu spatele la geam sau la usa, si nici în mijlocul unui spatiu liber. Patul trebuie sa stea cu capul lipit de un perete si nu direct expus geamului. Peretele îsi vor da senzatia de protectie si siguranta, iar legile Feng-shui vor întari aceasta concluzie.

Patul din fier forjat versus patul din lemn

Chiar daca arata parca desprins din revistele de decoratiuni, patul din fier forjat are si unele dezavantaje: copilul se poate lovi în el si atrage câmpuri electromagnetice. Patul de lemn este o alternativa mai buna, este trainic si îl gasesti într-o varietate de modele.

Oglinzile nu au sens in dormitor

Se spune ca, potrivit legilor Feng Shui , oglinzile din dormitor tulbura somnul. Nu s-a descoperit ceva relevant în acest sens, însa chiar crezi ca are nevoie de oglinda în dormitor? Ai putea, mult mai bine, s-o plasezi undeva pe hol, aproape de iesirea din casa pentru a va ajuta sa va revizuiti aspectul înainte de iesirea din casa.

Sperând ca v-au fost de folos aceste sfaturi, va sugeram sa vizualizati si Dormitor copii – 6 sfaturi cum sa castigi spatiu

Etichetat cu: , , , ,
Postat în Divertisment

Lasă un răspuns