Dronele salvatoare

Articol trimis de markkona

Echipa de experti in confidentialitate si firmele de tehnologie formata de GuvernulSUA, a oferit sfaturi pentru folosirea dronelor atat de putin invazive. Este vorba despre sfaturi voluntare, dar cateva intreprinderi cu interese in dezbatere vor ca protocolul sa previna reglementari mult mai drastice, iar dronele sa poata face primii pasi. Concret, firmele de stiri sunt scutite de recomandari pentru a respecta libertatea presei. Sustinatorii dronelor semnaleaza ca pot oferi beneficii enorme de la inspectarea liniilor electrice si pana la livrarea medicametelor in zone indepartate. Google si Amazon vor sa le foloseasca in oferte. Administratia Nationala de Informare si Telecomunicatii, din cadrul Departamentului de Comert al SUA, a prezentat saptamana aceasta ghidul de bune practici, care conteaza pe sprijinul producatorilor de drone, Amazon si alte firme de tehnologie si comercianti cu amanuntul, precum si avocatii confidentialitatii.

Sfaturile sunt adresate atat navelor particulare, cat si celor comerciale. Cateva dintre multele recomandari:
1. Opratorii nu trebuie sa seteze dronele pe o proprietate privata, fara permisiunea proprietarului
2. Acestia trebuie sa alerteze oamenii din zona, inainte, cand dronele zboara si sa le explice scopul zborului
3. In cazul in care exista o nevoie cu adevarat importanta, dronele nu trebuie sa zboare intr-un loc in care o persoana are intimitate si nu trebuie utilizata pentru a urmari pe cineva in mod continuu
4. Nu utiliza informatiile culese de drone pentru a lua decizii cu privire la angajari, credite sau eligibilitate pentru a primi asistenta medicala.
5. Nu folosi datele cu caracter personal in scopuri publicitare fara voia persoanei respective.
6. Datele obtinute nu trebuie stocate mai mult decat este nevoie, cu toate ca pot exista exceptii pentru dispute juridice, motive de securitate sau cu acordul persoanei observate.

Exista, in SUA aproape 5.600 de drone inregistrate in scopuri comerciale si aproape 450.000 de fani detin cel putin un dispozitiv, conform datelor date de Administratia Federala a Aviatiei. Popularitatea sa a crescut in ultimul an si a strans presiune asupra industriei si avocatilor apararii vietii private, incat sa se puna de acord asupra sfaturilor de folosire. Diverse tipuri de mass media au fost reprezentate la discutiile care au dus la text si au obtinut o exceptie. Protocoalele au semnalat ca mass media trebuie sa poata folosi dronele precum tehnologia echivaleaza cu elicopterele si avioanele, pentru stocarea datelor in spatiile publicitare intotdeauna, cand urmeaza politicile etice si legile federale de stat.

4 intreprinderi, ale caror sisteme de supraveghere sunt infiltrate in multe drone nu au dorit sa faca recomandari. Purtatorul de cuvant al firmelor, a afirmat ca nu sunt ghiduri asemanatoare pentru sistemele de supraveghere nici pentru persoanele cu acoperisurile incarcate cu drone.

Etichetat cu: , ,
Postat în Diverse

Lasă un răspuns