Evolutia cuptoarelor a adus pizza in segmentul fast food

Articol trimis de Vasile Alexandru

Unul dintre cele mai importante titluri din industria restaurantelor de-a lungul ultimilor trei ani a fost cresterea rapida a segmentului de pizza in domeniul fast food sau catering iasi platouri festive. Aceasta tendinta poate veni ca un fel de surpriza avand in vedere ca multe urme ale originilor acestui aliment te poarta in anii 1700. Diferentierea in aceasta categorie specifica aduce, cu toate acestea, personalizare si viteza. Mergeti in orice restaurant de tip fast food si cereti o pizza, nu o felie, acoperita cu orice doriti si o vei primi in termen de 5 minute la masa ta.
Ideea poate parea simpla, dar nu a fost asa pana la crearea de cuptoare cu coacere rapida, capabile de aceasta performanta. Acum, e cu toata viteza inainte.

Cuptoarele de mare viteza sunt un factor important in acest domeniu al fast food-ului. Consumatorii doresc pizza rapid, dar ei nu vor sa sacrifice din calitate. Tehnologia a evoluat atat la aluat, precum si la noile cuptoare care functioneaza bine cu aceasta chimie alimentara, cum ar fi timpul probei, amestecul de proteine si continutul de faina. Multe dintre aceste concepte nou create sunt chiar punerea cuptoarelor in centrul atentiei de marketing. Multe pizzerii folosesc acum atat in concept, localizare sau retete un cuptor care coace o placinta la 1.000 de grade, gratie evolutiei tehnologiei.

Cineva trebuia sa dezvolte un cuptor inovator, care sa sa poata gati mai multe pizza in doua minute la o rata de flux continuu predeterminat. Cu alte cuvinte, cuptorul nu poate fi limitativ ca factor in teoria constrangerii. Fondatorul, de origine francez, promoveaza cuptorul sau pe concept de caramida care da o pizza in 3 pana la 5 minute. Desigur, cuptorul de inalta energie termica este la fel de vechi ca pizza in sine. Diferenta este ca acum este scalabil si chiar mai mult controlabil.

Desi tehnologia l-a imbunatatit cu module controlate de computer pentru controlul unei parti din caldura cuptoarelor noastre, inca mai cred ca bucatarii de azi ar trebui sa aiba un anumit control personal asupra intensitatii flacarilor. Acest lucru este asemanator cu modul in care pizza napolitana istorica este modulata de caldura atunci cand se utilizeaza lemn. Acest control personal permite fiecaruia dintre bucatari flexibilitatea de a se adapta la fiecare tip de pizza.

Acest tip de tehnologie a inceput sa apara la inceputul lui 2002, inregistrand o explozie in urmatorii ani, cand fast food-urile si pizzeriile similare au inceput sa rasara una dupa alta in zonele metropolitane majore.

Etichetat cu:
Postat în Mancare si Bauturi

Lasă un răspuns