Facebook. Cea mai utilizata retea de socializare.

Aceasta uimitoare cale de comunicare, a fost creata in 2004 de catre Mark Zuckerberg, pe atunci un tanar student la Universitatea Harvard. Studia informatica, in ciudata faptului ca tatal lui a fost stomatolog iar mama lui psiholog.

Initial era o cale de socializare in interiorul Universitatii pentru studenti, iar mai apoi s-a extins si catre alte Universitati americane. Abia din 2006 reteaua este disponibila tuturor, fiind necesara doar o inregistrare simpla. Cu totii stim sa folosim o adresa de e-mail si bineinteles o parola. Pe langa aceste 2 lucruri de baza in formularul de inscriere, intampinam si cateva intrebari personale, pentru siguranta. In cazul in care uitam parola, sau alte situatii.

La sfarsitul anului 2015 s-au inregistrat 8.500.000 de conturi active-Facebook. Subliniez faptul ca acestea erau doar in Romania.

Interesant pentru toata lumea este faptul ca aceasta platforma de socializare ne usureaza intradevar traiul in anumite situatii. Chiar daca defapt facebook-ul este doar gardianul unei celule, pentru ca ne inchide la propriu, de multe ori intre 4 pereti. Trebuie sa vedem partea buna la lucrurilor.

1. Faptul ca putem lua legatura cu persoane cunoscute din diferite colturi ale tarii sau ale lumii. Persoane cu care intr-un anumit moment am rupt legatura, din diferite motive, iar acum avem sansa sa o reluam doar tastandu-i numele. Si nu doar atat, dar putem initia, apeluri video sau conferinte video.

2. Faptul ca putem anunta evenimente, foarte rapid si eficient fara sa facem eforturi. Fara bagaje, fara calatorii si mai ales fara timp pierdut. Cream un fisier, cu toate datele si imaginile necesare si cu un simplu click persoana respectiva, indiferent de locul in care se afla..primeste ceea ce tu vrei sa afle.

3. Suntem la curent cu stirile din toate colturile tarii, cu evenimente care s-au desfasurat care sunt in curs de desfasurare si mai ales care urmeaza sa se desfasoare. Recenzii, grupuri unde se pun intrebari si se dau sfaturi, sondaje si multe altele.

Cea mai rea parte din toate aceste avantaje consta in obiceiul majoritatii de a tinde spre exagerare si obsesie. Orice consumam, fie in mediul online sau offline trebuie sa aiba o limita. O limita conturata de bun simt si cuget. Nici o retea de socializare nu trebuie sa ne rupa de realitate, indiferent cat de multe avantaje ne ofera. Facebook este unul din cele mai avantajoase cai de comunicare, dar cea mai sigura este in viata reala.

Etichetat cu: , , ,
Postat în Internet

Lasă un răspuns