Foloseste becuri Edison pentru mai multa relaxare

Actualitatea designului ambiental include tot mai des folosirea de becuri Edison ca element decorativ pentru crearea unor zone in cadrul incaperilor sau incaperi complet utilate cu aceste becuri vintage in scop de relaxare. Particularitatea acestor tipuri de surse de iluminat se refera la efectul luminii calde pe care o emit, dar si la forma globului de sticla care adaposteste filamentul incandescent.
Denumirea de becuri Edison sau becuri vintage este lesne de inteles pentru ca poarta celebrul si imposibil de uitat nume a celui care a fost supranumit „parintele iluminatului artificial”, Thomas Edison. Desi normele internationale au prevazut eliminarea acestui tip de becuri clasice cu filament incandescent din utilizarea pe scara larga si s-a trecut in mod evident la noile becuri cu led, becurile vintage sunt tot mai des intalnite in decoratiunile interioare in scop de iluminare cu scop recreativ si in special pentru efectul lor retro.
Nu trebuie sa priviti aceste becuri Edison ca pe niste surse cu un consum exagerat pentru ca scopul lor nu este de a oferi necesarul normal de iluminare ambientala casnica sau comerciala, ci tocmai de a imprima un stil aparte, inspirativ si generator de buna dispozitie prin relaxare. Consumul propriu se situeaza in jurul a 40 de wati, iar cantitatea de lumina emisa este oarecum asemanatoare cu a becurilor clasice cu filament care aveau acelasi consum. Asa cum spuneam ceea ce le face atat de mult dorite este dimensiunea, forma si culoarea sticlei si in mod special mica opera de arta repezentata de forma filamentului incandescent. Faptul ca poate fi cu usurinta privint pentru cateva clipe si gratie temperaturii de culoare emise in zona alb cald foarte proununtata, defineste emotia si efectul retro care poate fi accentuat perfect prin includerea de mobilier si obiecte din aceeasi gama.
Este suficient pe langa spoturi LED sa montati unul sau doua becuri Edison in coltul unei camere, deasupra unui fotoliu sau a unei canapele si sa le folositi ca sursa alternativa de lumina ambientala pentru o seara petrecuta in liniste.

Etichetat cu: ,
Postat în Magazine Online

Lasă un răspuns