Idei de paturi copii pentru frati de sexe opuse

 

Astazi vom aborda subiectul: Paturi copii într-o camera pentru doi frati – fata si baiat! Doi copii vin la pachet, de cele mai multe ori, cu personalitati diferite si bine conturate. Gândeste-te la amândoi în egal! masoara atunci când le decorezi camera, chiar daca unul e mai mare si cu gusturi mai bine definite.

Cum poti si amenajezi o singura camera pentru doi copii de sexe diferite? Este provocator pentru un parinte sa gaseasca solutia cea mai buna, mai ales atunci când diferentele de vârsta sunt mari: in acest caz, poti apela la un designer de interior, sau, de ce nu? Poti amenaja tu dormitorul copiilor, dupa o lunga cautare si inspiratie… Daca ar fi sa luam o situatie des întâlnita, în care cei doi frati sunt apropiati ca si vârsta, am putea stabili principiile de baza pentru amenajarea unei camerei comune. Cel mai important lucru într-o camera împartita între frati este stabilirea teritoriului clar pentru fiecare dintre ei. Adica? Adica fiecare sa aiba un pat copii doar al sau, dulapul de haine, locul pentru jucuriile sale si, la vârsta scolara, locul de birou. Altfel, iese prapad! Apoi, atunci când vine vorba despre sexe diferite e bine sa te gândesti la o separare care sa ofere intimitate. Fie ca e vorba despre un paravan intre cele doua paturi copii, fie ca e o etajera, dulap, perdea, chiar usa glisanta sau, de ce nu? Un pat copii supraetajat, aceasta delimitare între zonele fiecaruia este necesara.

Am ales câteva amenajari în care separarile între zonele celor doi frati sunt realizate prin mai multe solutii. Vei vedea, de la paturi copii supraetajate la simple, schimbari de culoare în privinta asternutului de pat sau a scaunelor de birou. Daca este posibil, ideal ar fi ca dulapurile de haine sa fie organizate în alta parte a casei (hol, spre exemplu) sau zona de birou (care ar putea fi în zona de zi). Nu de alta, dar sa grupezi în aceeasi camera pentru doi copii diferiti: pat copii, birou, dulap plus, sa mai faci si loc de joaca, poate fi dificil. De asemenea, te-as sfatui sa nu pui tv în camera lor, mai ales daca e diferenta de vârsta între ei, pentru ca se vor certa pe programele tv, fiecare având cu siguranta alte preferinte.

Idei pentru decoratiuni care sa se potriveasca cu gusturile celor mici gasesti si pe www.magazinepentrucopii.ro ! Fie ca doresti paturi copii supraetajate – Pat Pompieri sau Pat Happy Bus, diverse culori- sau un pat copii simplu, poti alege dintr-o gama variata de design-uri precum: Mickey si Minnie Mouse, Frozen ai Spiderman, sau Barbie Car si Cars, etc.

 

Va invitam sa alegeti din aceasta multitudine de idei uimitoare si va uram spor la decorat! Pâna atunci sper sa gasiti idei mai jos!

Sursa Poze: Pinterest

Etichetat cu: ,
Postat în Divertisment

Lasă un răspuns