Inchiriere vs cumparare?

Articol trimis de Eden Imobiliare

Inchiriem sau cumparam ?
Multe persoane in cautare de o locuinta isi pun acesta intrebare. Pentru ca este o decizie importanta, ne-am gandit ca ar fi bine sa cunoasteti diferentele intre cele 2 tipuri de tranzactii:
Decizia de a cumpara sau inchiria se bazeaza pe mai multi factori: financiari si personali.
Cei mai importanti factori de decizie sunt:
– veniturile familiei, intrarile totale din fiecare luna
– cheltuielile
– preturile existente pe piata pentru cumpararea si inchirierea a unei locuinte
– factorul timp: cat de urgent este sa va mutati in casa noua?
Cumparam:
In momentul in care deveniti proprietarii unei locuinte, va simtiti in siguranta si aveti o stabilitate pe termen lung. Va puteti personaliza noua casa in stilul dvs personal fara sa cereti acordul nimanui. Chiar daca ati apelat la un credit ipotecar pentru achizitie si poate rata lunara este egala sau mai mare decat o chirie, sentimentul de proprietar va da incredere, iar relocarea este mai putin luata in considerare.
Inchiriem:
Acesta decizie ne ofera o mobilitate in timp. Nu suntem “legati” de o anumita locuinta, astfel incat, daca intervin schimbari majore in viata noastra personala, putem oricand renunta.
Costurile de intrare sunt mult mai scazute decat in cazul cumpararii, iar chiria poate sa fie mai mica decat o rata la un credit ipotecar
In ambele cazuri, va recomandam sa analizati piata imobiliara din zona dvs si sa cereti sfatul unor persoane profesioniste in domeniu pentru a fi siguri ca decizia dvs este cea mai buna si va ofera cele mai multe avantaje

Etichetat cu: , , , , ,
Postat în Financiar

Lasă un răspuns