JAMIE REID – NEVER TRUST A PUNK

Articol trimis de Gabs Stank

Jamie Reid (nascut in 1947) este un artist englez si un anarhist cu conexiuni in gruparea Situationists. Lucrarile lui, majoritatea cu litere decupate din ziare in stilul unui bilet de rascumparare, au devenit imaginea punk rock-ului, in special in Marea Britanie. Cele mai bune lucrari ale sale recunoscute mondiale sunt cele pentru albumul Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols al celor de la Sex Pistols cu single-urile “Anarchy in the UK“, “God Save The Queen“, bazate pe fotografia Reginei Elisabeta a II-a cu un ac de siguranta in nas si svastice in ochi si “Pretty Vacant” and “Holidays in the Sun“.
Jamie a produs o serie de printuri in 1997 la aniversarea a 20 de ani de punk rock. Zece ani mai tarziu, 30 de ani de la lansarea “God Save The Queen” acesta a produs un nou print “Never Trust a Punk” . De asemenea, Jamie a creat afise si pentru alte formatii, cum ar fi Afro Celt Sound System.
Expozitiile sale includ Peace is Tough (Glasgow si Liverpool). din 2004 Reid isi expune lucrarile la Aquarium Gallery si L-13 Light Industrial Workshop (Clerkenwell, London).

Etichetat cu: ,
Postat în Divertisment

Lasă un răspuns