Masinile care suna singure la 112

Articol trimis de Mariusrent

Deoarece accidentele auto s-au inmultit considerabil, cei de la Parlamentul European si Comisia Europeana sustin ca pana in anul 2017 toate masinile vor trebui sa aibe un sistem prin care sa anunte singure la numarul 112 daca sunt implicate intr-un accident rutier. De asemenea, cele mai putine accidente rutiere se intampla cu masinile inchiriate. Acest lucru este posibil datorita faptului ca inainte de inchiriere, cei de la firmele de rent a car isi instruiesc extrem de bine clientii. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure si sa speram ca acest lucru se va intampla la cat mai multe companii de rent a car. Spre exemplu cei de la 321 rent a car in Cluj au cele mai putine masini care inregistreaza daune.
Masina care suna singura la 112
De curand cei de la Comisia Europeana au votat un proiect de lege prin care toate masinile inmatriculate in Europa vor trebui sa aibe pe ele un sistem prin care apeleaza singure la numarul unic de urgente 112, in cazul unui accident.
De asemenea, acest proiect va fi obligatoriu pentru toate statele mebre UE pana la 1 Octombrie 2017. Tot pana atunci, statele membre vor trebui sa-si dezvolte foarte mult infrastructura in asa fel incat sa se poata realiza acest lucru.
Pana in data de 24 Octombrie 2014, toate statele din Europa vor trebui sa transmita cateva rapoarte din care sa reiasa stadiul in care este aplicata aceasta decizie. De asemenea, autoritatile din fiecare tara vor trebui sa intocmeasca un raport prin care se va putea stabili autoritatile competente care vor raspunde acestor apeluri.
Trebuie precizat faptul ca acest sistem va fi montat pe toate masinile noi care se vor produce incepand cu anul 2017. Pentru tara noastra acest lucru este destul de benefic, deoarece va trebui in sfarsit sa se imbunatateasca infrastructura rutiera. Totodata accidentele soldate cu cu morti si raniti vor fi intr-o continuua scadere ( speram noi ).
De asemenea, acest sistem montat pe masini va fi extrem de benefic, deoarece se va stabili si locatia exacta unde a fost produs accidentul si astfel timpii de interventie vor fi mult mai mici. In acest sens se vor diminua foarte mult accidentele soldate cu victime aflate in stare grava.
Majoritatea dintre noi isi pun urmatoarea intrebare: cat costa un astfel de echipament? Ei bine, un astfel de echipament are un pret de aproximativ 100 Euro ( deci nu este exagerat de scump ). Montarea echipamentului pe masini revine in obligatia tuturor celor care comercializeaza masini in Europa.

Etichetat cu: , , , ,
Postat în Auto Moto

Lasă un răspuns