Piese disponibile pentru masinile second hand

Articol trimis de Theodor Ionescu

In urma unor studii efectuate s-a ajuns la concluzia ca ca masinile second hand sunt la mare cautare, facnd un mic calcul, a rezultat ca anual sunt cumparate aproximativ 200.000 de masini second hand, ceea ce presupune o responsabilitate foarte mare si foarte greu de indeplinit a asigurarii stocului necesar magazinelor de piese auto, deoarece cererea este foarte mare. Multi soferi cu experienta, si-au dat seama ca este mult mai avantajos sa-ti cumperi piese auto care provin din dezmembrari, mai ales in cazul in care soferii se pricep sa-si repare singuri masinile, preturile pentru aceste piese auto sunt destul de convenabile.
Exista cateva tipuri de piese auto care sunt foarte cautate pentru piesele auto second-hand.

Suspensiile – piese auto foarte cautate
Un prim aspect care trebuie verificat la cumpararea unei masini second-hand sunt suspensiile, aceastea reprezinta un element foarte important al masinii, in cazul in care nu esti foarte atent si iti cumperi un automobil cu suspensii foarte proaste este posibil ca dupa primul drum parcurs si dupa intrarea in contact cu o groapa sa ajungi cu masina la service.
Majoritatea care au avut experiente neplacute cu masinile second-hand, sustin ca primele piese care tin de suspensie si care necesita chimbare sunt barele amortizoare, barele de rigidizare, telescoapele si arcurile. Ca un sfat prietenesc pe care il dau specialistii este ca cei care au masini second-hand, atunci cand inlocuiesc ceva, este recomandat sa cumpere piese noi.

Filtrele – o alta categorie de piese auto foarte cautate
La o masina second-hand mai sunt importante si filtrele care necesita o schimbare cat mai deasa, cel mai avantajos pentru schimbarea sistemului de filtre sunt magazinele de piese auto, deoarece preturile sunt mai mici, accesoriile diponibile sunt de calitate, este necesara schimbarea filtrelor de ulei, filtrelor de aer, filtrelor de polen. Din pacate nu exista sitem de filtre second hand, asa ca in cazul unei inlocuinri va trebui sa iei un sistem de filtru nou, nici de specialisti nu este recomandat un sistem de filtru second hand, spun ca daca deja ai masina second hand, piesele trebuie sa fie noi.

Alte piese la mare cautare
Exista un mare avantaj al pieselor auto aparute pe piata in ultimii ani, acestea se potrivesc la orice masina, oricat de veche ar fi aceasta. Un bun exemplu piese care nu este atat de important sa fie noi sunt carligul de remorcare si stergatoarele, acestea pot fi achizitionate si din centre de schimb. Cand vine vorba de alarma, aceasta trebuie sa fie cumparata dintr-un magazin cu piese noi, deoarece este destul de importanta, punandu-ti o alarma veche risti sa sa nu mai functioneze si sa te trezesti cu masina sparta fara sa-ti dai seama. In aceeasi categorie intra si GPS-ul, senzorii de parcare, in principiu piesele de natura electronica, acestea sunt mai sensibile la trecerea timpului si se pot defecta, si pe langa evitarea acestui risc, un alt sapect care nu poate fi trecut cu vederea mai este reprezentat si de garantia pe care o primesti in urma cumpararii unor astfel de piese si prin care ai posibilitatea sa-ti achizitionezi unele noi sau sa le repari fara bani in plus.

Etichetat cu: , , , , ,
Postat în Magazine Online

Lasă un răspuns