Principalele avantaje pe care le ofera teava ppr

Inainte sa discutam despre avantaje, trebuie sa mentionam ca teava ppr mai este cunoscuta in piata si cu numele de teava din polipropilena. Aceasta este cel mai utilizat material pentru realizarea diverselor sisteme de instalatii, datorita faptului ca ofera o serie de avantaje si puncte forte pe care alt material din aceeasi gama nu le ofera.

Specialistii aleg sa utilizeze si sa recomande tevi ppr datorita eficientei ridicate de care dau dovada

Polipropilena, materialul din care sunt acestea realizate este de aproape 9 ori mai usoara decat otelul, nu este toxica si se comporta mult mai bine decat cuprul la temperaturi scazute.

Durata de utilizare a acestui material este de peste 20 de ani.

Top 5 avantaje pe care le ofera utilizarea de tevi ppr

  1. Eficienta este primul avantaj pe care il ofera aceste tevi ppr. Polipropilena din care sunt acestea realizate nu permite absolut deloc schimbul termic cu mediul inconjurator, chiar daca discutam de aer sau beton. Fara de instalatiile vechi realizate din tevi din cupru sau otel, cele din teava ppr au un randament mult mai bun, datorita faptului ca au un coeficient de transfer termic foarte redus, care se traduce in transportul caldurii la destinatia finala fara a o pierde pe traseu.
  2. Rezistenta ridicata la coroziune este un alt avantaj oferit de teava ppr. Acest lucru este foarte important in special pentru locuintele care sunt conectate la sistemul centralizat de termoficare, unde curatarea tevilor in interior se face intotdeauna cu substante chimice.
  3. Teava ppr reduce foarte mult riscul aparitiei igrasiei, deoarece polipropilena nu permite schimbul termic asa cum am spus, iar condensul nu apare deloc. Mai mult decat atat, nu permite deloc depunere de straturi, iar astfel debitul nu se va miscora niciodata, apa fiind transportata la fel intotdeauna. Aceasta are o valoare cam cu pana la 20% mai ridicata de transport in compartie cu alte tipuri de tevi.
  4. Teava ppr are o rezistenta ridicata la inghet, iar astfel nu trebuie sa va faceti griji ca ar putea crapa din cauza temperaturilor scazute.
  5. Avand in vedere greutatea redusa a materiei prime, acest material se transporta, sudeaza si monteaza foarte usor. In plus, aceasta ofera si o izolare fonica foarte buna.

Cele mai eficiente instalatii se realizeaza cu tevi ppr

Acestea sunt in general utilizate pentru mai multe variante de sisteme de apa rece, calda menajera, dar si sisteme termice. Fiind foarte cunoscute pe piata de profil din Romania, dar si solicitate de majoritatea firmelor de instalatii, tevile ppr nu dau niciodata gres, datorita avantajelor prezentate mai sus.

Teava ppr este foarte eficienta si la alte tipuri de instalatii

De asemenea, teava ppr poate fi utilizata fara probleme si in instalatiile ingropate in sape, pardoseala sau pereti. Chiar daca este constant supusa la presiunea emisa din toate unghiurile, aceasta are o rezistenta foarte ridicata indiferent de materialul in care a fost ingropata.

Polipropilena reduce dilatarea cam cu 75% fata de alte tipuri de materiale, iar astfel pericolul aparitiei fisurilor este aproape inexistent.

Etichetat cu: ,
Postat în Constructii

Lasă un răspuns