Proiector led pentru exterior sau interior

Montarea unui proiector led se realizeaza in functie de scopul pe care il urmaresti, scop care la randu-i difera de locatia instalarii. In magazinul cu produse pentru iluminat poti sa gasesti astfel de produse si in functie de puterea lor de iluminare il poti alege pe cel mai potrivit.

In categoria pentru proiector led ecartul dintre cel mai putin luminos si cel mai stralucitor este bine punctat de cele cinci modele disponibile care difera in functie de fluxul lumimos pe care il pot produce, raportat la consumul pe care il inregistreaza in timpul functionarii.

Aceasta corelare este tipica pentru orice sursa de iluminat si trebuie sa intelegem exact cum functioneaza in raport cu tipul sursei. Daca la vechile becuri cu filament incandescent aveam un consum, spre exemplu, de 100W, atunci nivelul iluminarii se situa undeva in jurul valorii de 1000 de lumeni. Lumenul este unitatea de masura care defineste fluxul luminos emis de o sursa punctiforma.

Cele mai comune valori pentru proiector led sunt urmatoarele:

  • proiector led 10W si 700 de lumeni
  • proiector led 20W si 1400 lumeni
  • proiector led 30W si 2100 lumeni
  • proiector led 50W si 3500 lumeni
  • proiector led 100W si 7000 lumeni

Caracteristicile sunt evidente si reprezinta un prim punct de sprijin atunci cand alegi proiector led pentru exterior sau pentru interior. Cu toate ca oricare dintre cele enumerate mai sus pot fi utilizate in ambele medii, in practica nu este indicat sa fie montate la interior proiectoare led cu intensitate luminoasa ridicata pentru simplul motiv ca vor deveni suparatoare vizual pentru oricine ar folosi acea incinta.

Ca atate defineste exact scopul iluminarii exterioare sau interioare de care ai nevoie si monteaza un proiector led adecvat cu fiecare situatie. Spre exemplu pentru iluminarea spatiului unui garaj, fie el si unul pentru doua masini, se pot folosi proiectoare led cu putere de cel mult 50W pe care le vei montata in cel mult doua puncte ale spatiului respectiv. In exterior se poate utiliza un proiector led 100W pentru iluminarea perfecta a zonei de intrare a locuintei, zona de recreere a proprietatii, sau in zona piscinei.

Exista cel putin doua alternative cu iluminare asa-zis mica-medie in privinta unui proiector led si anume folosirea celor care ofera o iluminare cuprinsa intre 700 si 1400 de lumeni. Acest tip de proiector led este foarte util sa-l montezi atunci cand ai de prezentat produse in rafturile unui magazin pentru ca aduce acel aport de lumina de calitate ce este necesar pentru o experienta confortabila a cumparatorilor in fata rafturilor cu produse.

Cand ai decis exact ce proiector led vei cumpara, nu uita ca poti alege din acelasi magazin si o banda led pentru interior sau exterior in scopul amplificarii conditiilor ambientale pentru ambele medii, acest produs fiind foarte apreciat in special in perioada sarbatorilor din sezonul rece.

Etichetat cu: ,
Postat în Magazine Online

Lasă un răspuns