Samsung Galaxy S7 Edge – telefonul perfect?

Articol trimis de markkona

O zicala populara spune „daca ceva functioneaza, mai bine nu atinge”. Aceasta a fost abordarea lui Samsung Galaxy S7 Edge, noul smartphone de top al gamei coreene, un candidat puternic la sfarsitul anului.

Secretul este ca pastreaza toate caracteristicile telefonului Galaxy S6 si imbunatateste doar acele caracteristici care nu erau la inaltime. Este greu de apreciat designul nou fata de cel al versiunii anterioare. Foloseste aceeasi estetica cu aceleasi materiale, carcasa este din aluminiu, toata partea din fata cat si cea din spate sunt aacoperite cu un strat de sticla de cristal Gorilla Glass 4 3D ce reduce semnificativ zgarieturile de zi cu zi. Diferentele exteriorului sunt foarte subtile, s-a lucrat pentru ca integrarea intre sticla de cristal si marginea din metal sa fie mai curata. Curba ecranului, caracacteristica modelelor Edge este mai accentuata, indoind capacul si rotunjirea marginii din metal.

Ca beneficiu, se considera o ergonomie mai buna si o aderenta mai confortabila. Pe de alta parte, prezinta o mica imbunatatire a designului de la camera principala, care iese in afara mai mult decat suprafata terminalului (cu 0.46mm). Alaturi de ea, se pastreaza flash Led dublu si un senzor de ritm cardiac. Fara indoiala, una din admirabilele calitati a acestui nou telefon este faptul ca Samsung a luat in considerare cererile utilizatorilor sai si a dezvoltat la S7 cateva caracteristici, care daca erau prezente la generatiile anterioare, dipareau anul trecut cu S6. Una din caracteristici este posibilitatea utilizarii micro cardurilor, in acest caz, se insereaza in aceeasi carcasa cu cartela SIM. Datorita acestora, este posibil sa extinda spatiul de stocare de pana la 200GB. Nu este deloc rau, cu 32GB de memorie interna (din care poate fi folosita doar 25) poate ramane putin daca se stocheaza numeroase fisiere media.

Samsung S7 Edge este rezistent la apa si praf datorita aplicarii Gore Tex. Astfel, S7 rezista scufundarilor la metri adancime timp de jumatate de ora. Fiind constienti de problemele pe care le creeaza bateriile de la alte modele, s-a optat pentru o capacitate mai mare de 3.600mAh. Daca se descarca bateria, reincarcarea nu dureaza mult deoarece terminalul este compatibil cu sistemul de incarcare rapida, precum si incarcare fara fir. Marginile ecranului S7 Edge sunt pur si simplu spectaculoase. Telefonul are dimensiunea de 5.5 Inch, panou Super AMOLED si rezolutie 2560X1440 pixeli. Aceasta combinatie confera luminozitate ridicata si contrast, claritate intensa si colorare optima. Singurul lucru legat de curba lui, in aer liber poate provoca mai multe reflectii. Permite utilizarea mai multor aplicatii si contacte. Caracteristica cea mai importanta este functia de afisare Always On ce are scopul de a furniza informatiile de baza, cum ar fi data, ora, numarul de apeluri pierdute chiar daca telefonul a ramas fara baterie. Camera are o rezolutie mica, 12 megapixeli, permite captarea HDR sau temporizator, incluzand capturile panoramice, colaje video sau miscare lenta, permite editarea video-urilor si jocurile sunt rulate mult mai repede.

Ce iti mai poti dori de la un smartphone?

Etichetat cu: , ,
Postat în IT Calculatoare

Lasă un răspuns