Supravegherea examenului de bacalaureat 2017

Inca din anul 2013 a fost anuntat faptul ca la examenele de bacalaureat elevii vor fi supravegheati de profesori dar si de incoruptibila camera de supraveghere. Mai apoi s-a cerut sa se adauge si cele audio.
Au fost facute chiar si sondaje de opinie, pro sau contra. Din aproximativ 850 de voturi, aproape 60% au fost de accord. Sustinand vehement prin comentarii supravegherea video. Aproape 3% au fost contra, iar restul nu s-au pronuntat.
In 2015, aproximativ 5 % dintre salile de clase unde urma sa se desfasoare examenul, au fost dotate cu camere video si audio. A fost precizat de catre Ministerul Educatiei, ca aceste echipamente au fost recomandate, nici decum obligatorii. Poate tocmai din acest motiv a fost adoptat acest mod de supraveghere, in extraordinar de putine institutii scolare.
In capitala de altfel, reprezentantii scolilor, sunt obligati sa se asigure ca toate incaperile, inclusiv in cele unde se desfac subiectele si se depoziteaza,exista camera de supraveghere video dar si audio, functionale.
Intradevar, exista prea multe scoli care nu au posibilitatea de a asigura aceste echipamente,dar de ce nu ne ajutam intre noi?
Vrem sau nu vrem defapt supraveghere? Lucrul cel mai important pentru a preveni anumite infractiuni.
Promovabilitatea la examenul anual de bacalaureat, si ma refer la cea corecta si reala, este destul de mica. Cel putin fata de asteptarile profesorilor si a parintilor. Contra acestor asteptari,apar parerile elevilor. Majoritatea surprinsi si ei, de rezultate. Contrazic faptul ca profesorii le ofera sansa de a copia si de asemenea contrazic faptul ca au gasit tot felul de metode pentru a trisa. Si se bazeaza totusi pe faptul ca nu sunt inregistrati, si priviti mai apoi cu atentie.
Este foarte important, in princiupiu sa pastram o ordine si pentru a mentine increderea elevilor, a profesorilor, chiar si a parintilor. Este recomandat sa avem in fiecare incapere in care se va desfasura examenul de bacalaureat, camera de supraveghere.
Conform Calendarului Examenului de Bacalaureat National 2017, perioada in care elevii se pot inscrie pentru prima sesiune a examenului, este intre 22-26 mai 2017. Prima afisare a rezultatelor cu posibilitatea de a constesta, in cursul a aceleasi zile este in data de 5 iulie 2017. Ultima afisare si cea definitiva de altfel este in data de 10 iulie.
Perioada celei de-a doua sesiuni de inscriere, se afla intre 11-14 iulie 2017. Prima afisare este in data de 1 septembrie 2017, cu posibilitatea de a contesta in cursul a aceleasi zile. Rezultatele finale afisandu-se in data de 6 septembrie 2017.
In legatura cu subiectele examenului de bacalaureat,eleviii sunt informati deja ca le vor afla abea in momentul inceperii acestuia. Pentru cei ce doresc sa exerseze dupa ceva asemanator subiectelor de bacalaureat 2017, pot gasi pe internet variante din anii trecuti.

Etichetat cu: , ,
Postat în Educatie

Lasă un răspuns