Testul care iti poate salva viata – testul Papanicolau

Cancerul de col nu prezinta nici un fel de simptome. Si in ciuda acestui adevar, multe femei ignora acest fapt, lasand in acest mod sanatatea pe locul doi.

Astfel, statisticile arata ca 6 femei mor la fiecare 24 de ore in Romania. Sunt de parere ca acest numar ar putea fi cu usurinta redus daca femeile ar acorda doar 10 secunde ginecologului pentru a li se face recoltarea in vederea testarii. Mai apoi rezultatele testului Papanicolau vor arata daca o pacienta este cu adevarat sanatoasa sau nu.

Cat de des trebuie repetat testul Papanicolau?

Desi pe de o parte constat ca exista totusi o masa de oamenii care sunt interesati de propria sanatate, acestia inca trateaza cu superficialitate acest subiect. Spre exemplu, multe femei cred ca daca si-au facut o data testul Papanicolau este de ajuns. Aceasta informatie este total eronata, iar femeile ar trebui sa respecte urmatoarele indicatii:

  • intre 21 si 30 de ani, medicii recomanda ca testul sa fie refacut o data la 2 ani;
  • intre 30 si 64 de ani, este recomandat ca testul sa fie refacut anual;
  • dupa varsta de 65 de ani nu mai este necesar ca femeile sa isi faca testul Papanicolau regulat. In special daca se constata ca in ultimii 10 ani rezultatele nu au fost anormale.

Cum te poti pregati pentru testul Papanicolau?

Cred ca inaintea realizarii testului Papanicolau femeile ar trebui sa se pregateasca corespunzator.

Astfel rezultatele primite vor fi cat se poate de corecte. Este important ca inainte cu doua zile sa se evite urmatoarele:

  • spalaturile vaginale;
  • utilizarea tampoanelor;
  • folosirea unor creme vaginale, supozitoare sau medicamente;
  • activitatea sexuala.

De asemenea femeile trebuie sa stie ca testul Papanicolau nu se poate face in perioada ciclului menstrual deoarece acest lucru ar afecta acuratea rezultatelor. Iar perioada optima de realizare a testului este intre a 10-a si a 20-a zi dupa prima zi a ultimei menstruatii.

Fa-ti o programare pentru un test Papanicolau chiar acum la Clinica RomGerMed

Grupul Medical RomGerMed ofera servicii de cea mai buna calitate si este format doar din oamenii foarte bine pregatiti cu o experienta vasta in domeniu. Astfel te poti programa chiar acum pentru un test Papanicolau.

Etichetat cu: ,
Postat în Sanatate

Lasă un răspuns