Top 3 greseli pe care le facem atunci cand alegem un serviciu de gazduire

Probabil ca este de prisos sa mai aducem in discutie importanta unui serviciu de gazduire pentru magazine online si blog-uri avand in vedere ca fara acestea, nu avem posibilitatea de a lansa un site pe Internet. Desi lucrurile par destul de simple in teorie atunci cand vine vorba despre astfel de servicii, odata pusi in fata faptului, adesea lucrurile se complica. Serviciile de gazduire web sunt foarte diverse astazi avand in vedere ca exista numeroase companii de profil la care putem apela in momentul in care avem nevoie de astfel de servicii. O alegere gresita insa se poate dovedi a fi una destul de nefericita pentru buna functionare a site-ului, indiferent ca vorbim despre magazine online sau despre simple blog-uri.
Diversitatea mare de astfel de servicii este unul dintre impedimentele principale care ingreuneaza considerabil aceasta alegere aparent simpla. Chiar daca pe Internet regasim o serie de articole care ne pot indruma inspre o alegere cat mai potrivita, exista 3 greseli importante pe care este de dorit sa le evitam cu orice pret atunci cand alegem servicii de gazduire web pentru site-ul nostru. Nu trebuie sa uitam ca o alegere necorespunzatoare ne poate costa destul de scump, mai ales daca vorbim despre o perioada mai indelungata de timp. Iata asadar 3 greseli pe care un webmaster trebuie sa le evite cu orice pret.
Alegem pachete de gazduire nepotrivite nevoilor noastre.
In cele mai multe dintre situatii nu se tine cont de nevoile magazinului si nu se realizeaza o analiza in acest sens, astfel ca alegerea unui pachet de web hosting potrivit este practic imposibila. Mai mult decat atat, exista si momente in care ne lasam ghidati strict de pretul acestui serviciu, situatie in care de asemenea nu putem face o alegere tocmai potrivita. Recomandarea este aceea de a incerca sa analizam in detaliu modul in care decurg lucrurile in ceea ce privetse traficul pe site, astfel incat sa ne putem indrepta atentia inspre cel mai potrivit pachet de web hosting.
Nu verificam uptime-ul pus la dispozitie de catre companie.
Uptime-ul este un indicator excelent care ne arata cat de mult timp un server este online pe parcursul unei perioade de 30 de zile. Daca uptime-ul are un procent mic, acest lucru inseamna ca serverul pe care site-ul tau este stocat adesea intampina problema, lucru pe care iti vei dori sa il eviti cu orice pret. Un uptime ideal ar fi de cel putin 99,9%, lucru care inseamna cateva minute pe luna in care site-ul tau nu va fi disponibil.
Nu luam in calcul experianta pe piata a companiei.
Chiar daca acest aspect ne poate parea unul superficial intr-o prima etapa, cert este faptul ca in cele din urma experianta este un indice foarte bun al unei companii serioase. Acest lucru, desigur nu exclude companiile mai nou aparute, insa este totusi un aspect peste care nu ar trebui sa trecem cu vederea.
Sc Gazduire Web Srl este o comanie care ofera servicii web precum inregistrare domenii si gazduire web de calitate la unele dintre cele mai atractive preturi de pe piata.

Etichetat cu: , , ,
Postat în IT Calculatoare

Lasă un răspuns