Viitorul sigurantei rutiere consta in centurile de siguranta, airbag-urile si tehnologie

Articol trimis de markkona

Cum inaugureaza crearea de retele intr-o noua era a masinilor auto si de ce o lume a masinilor autonome conectate devine una este mult mai sigura. In anul 1950 s-au incorporat centurile de siguranta la autovehicule. In anul 1970 au inceput sa se introduca la automobile airbag-urile. Dupa 1980 s-au dezvoltat si s-au inrodus sistemele radar si camerele de fotografiat si echiapmente de avertizare.

Expertii in siguranta rutiera afirma ca tehnologia de retea poate fi noua mare inovatie in siguranta auto. Cu zeci de ani in urma, este probabil ca aceasta perioada de timp sa reprezinte o istorie a securitatii transportului care s-a schimbat semnificativ in bine, asemanator cu introducerea unor tipuri pentru centurile de siguranta, airbag-uri si modernizarea de control electronic al stabilitatii. Expertii in masini, firmele de tehnologie si Autoritatile Federale de Reglementare au dezvoltat timp de doua decenii pentru a crea V2V, pe care unul dintre creatori o denumeste „schimbare de joc”, tehnologie care permite masinilor sa vorbeasca una cu celalalta in mod digital, pentru a vita posibilele accidente.

Viziunea catre aceasta tehnologie este de a crea o retea de autovehiculele care comunica intre ele, radiodifuzarea pozitiilor sale, viteza si starea franelor de pana la 10 ori pe secunda. Masinile ar putea descifra aceste date despre alte autovehicule de pe drum si sa calculeze potentialele pericole si sa fie anuntate cu privire la acestea. Automobilul va anunta conducatorul auto in mod automat sa execute o actiune, cum ar fi, sa franeze. Aceasta tehnologie ar putea alimenta masina pentru infrastructura de comunicatii, masinile comunicand prin semnele din trafic pentru a anunta conducatorii auto cat timp va ramane lumina verde a semaforului, de exemplu. Unele persoane cred ca aceasta tehnologie ar putea fi un procesor al masinilor autonome care se conduc singure. Mai multe feluri de utilizare astazi pe piata. Majoritatea masinilor noi de pe piata vin cu lumini de avertizare menite sa detecteaze pericolele inainte. Sistemele utilizeaza radare sau camere video pentru a determina imprejurimile vehiculului. Un cercetator afirma ca sistemele de camere de supraveghere sunt limitate de linia lor de vedere.

Automatizarea V2V poate extinde vizibilitatea dincolo de raza de vedere a vehiculelor pe care o au pe drum si poate observa intersectiile periculoase, detecteaza in continuare pana si accidentele rutiere pe care nu le vede conducatorul auto. Principalul avantaj reduce latenta si timpul de raspuns pentru ca informatiile pot fi transmise chiar inainte ca schimbarea sa poata fi detectata de senzori. Schimbarea ofera legaturi Wi-Fi sigure la viteze mari, viteze mici pe distante si intervale mici si functioneaza in conditii meteorologice periculoase, cum ar fi:ploaia,ceata si zapada. Prin intermediul tehnologiei DSRC bazata pe conexiune wireless se dezvolta noi moduri de comunicare V2V. Smartphone-ul ar putea raspunde numerelor de urgenta si ar putea avea cateva beneficii. Masinile autonome poate reduce consumul de combustibil. Comunicarea V2V ar putea anunta masinile autonome cand franele masinii nu functioneaza si incetinerea nu s-a produs.

Etichetat cu: , , ,
Postat în Auto Moto

Lasă un răspuns